Wimperextensions allergie


En hoe je het kunt voorkomen

Wimperextensions zetten kun je, met de juiste trucs en geduld, prima zelf doen. Extensions geven je wimpers extra volume en lengte. Ze zorgen voor een stralende oogopslag en maakt het gebruik van mascara overbodig. Bedenk vooraf hoe lang je van de wimperextensions wilt genieten? Is het voor een avondje uit of een speciale gelegenheid? Kies dan voor wimpers op strips. Individuele wimperextensions kunnen, afhankelijk van het soort lijm dat wordt gebruikt, wel tot 6 weken blijven zitten.

Helaas komt het voor; wimperextensions allergie. Heb je na het laten zetten last van één of meer van de volgende symptomen: gevoelige ogen, gezwollen oogleden of irritatie? Dan is de kans groot dat het inderdaad gaat om een allergische reactie. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat je nooit meer wimperextensions kunt dragen. Vaak betreft het een allergische reactie op de lijm waarmee de extensions vastgezet worden. Dus paniek is nog niet nodig. Wat wel nodig is: de wimperextensions zo snel mogelijk verwijderen om erger te voorkomen. Dit kun je zelf doen maar een goede wimper extension salon zal dit (gratis) voor je doen. Zij weten hoe te handelen en ervoor zorgen dat de onderliggende, natuurlijke wimperharen niet beschadigd raken.

Hoe wimperextensions allergie voorkomen

Om zeker te weten dat je geen wimperextensions allergie krijgt als je deze laat zetten kun je bij een professionele salon vragen om dit te testen. De styliste zal dan een paar zogenaamde testwimpers zetten om te checken of er een allergische reactie optreedt. Bij deze allergietest wordt er gekeken óf er een reactie optreedt en zo ja, of het aan de gebruikte wimperlijm of toch ergens anders aan ligt. In de gangbare wimperlijmen zitten kleurstoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Gelukkig bestaat hier een alternatief voor, een speciale anti allergie wimper lijm. Deze transparante lijm bevat geen kleurstoffen en is dus ideaal bij allergische reacties.

Wimperextensions allergie latex

Naast een wimperextensions allergie door wimperlijm waar kleurstoffen in zitten bestaat er  ook een kans dat je allergisch bent voor latex, iets wat ook in veel wimperlijmen voorkomt. Maar ook hier is een oplossing voor in de vorm van latexvrije lijm. Blijkt dat je een allergie hebt voor acrylaat dan wordt het een ander verhaal. Deze stof zorgt ervoor dat de lijm blijft plakken, een belangrijk onderdeel dus van de wimperlijm. Helaas zijn hier geen alternatieven voor. Maar niet getreurd, deze allergische reactie komt zelden voor. Mocht het toch het geval zijn dan is dit snel aan te tonen met een allergietest. Om uit te “dokteren” of je een wimperextensions allergie hebt is het dus belangrijk dat je deze laat zetten bij een gerenommeerde salon. Daar weten ze prima eventuele allergieën snel op te sporen!

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak maken voor het laten zetten van wimperextensions.