Wimperextensions schoonmaken


De do’s en don’ts

Heb je wimperextensions laten zetten? Dan wil je daar vast zo lang mogelijk van genieten. Om wimperextensions langere tijd mooi te houden moet je ze wel verzorgen en schoonmaken. In deze blog geven we je tips hoe je dat het beste kunt doen. Net zoals je dagelijks je gezicht reinigt omdat er vuil op de huid terecht komt, geldt dit hetzelfde voor je wimperhaartjes en in dit geval de extensions. Daarnaast komen er regelmatig vuiltjes uit je ogen, zowel overdag als ’s nachts tijdens het slapen. Dit vuil kan gaan samenklonteren tussen de wimperextensions. Dat ziet er niet alleen vies uit, het kan er bovendien voor zorgen dat je ogen gaan ontsteken. Om dat te voorkomen is het reinigen van de extensions erg belangrijk.

Wimperextensions schoonmaken; hoe doe je dat?

Wimperextensions kun je het beste schoonmaken met water. Ze mogen nat worden, dus douchen en zwemmen is geen enkel probleem. Je moet er wel voor oppassen dat je niet direct een harde straal water op de extensions zet. Maak de wimpers een klein beetje vochtig en breng een klein beetje speciale wimperextensions shampoo aan. Daarna spoel je ze af met water. Om ze goed te spoelen maak je een kommetje van je handen en giet je het water over de wimperextensions.

Verwijder altijd de make-up

Make-up is prachtig, maar kan op den duur funest zijn voor je huid als je het ’s avonds niet grondig verwijdert voor het slapen gaan. Dat geldt ook voor je extensions. Gebruik een schuimreiniger op waterbasis om de extensions te reinigen. Het liefst niet met normale wattenschijfjes maar met speciale make-up remover schijfjes of met een kwastje. Gewone schijfjes laten vaak pluisjes op je wimpers achter en je bent geneigd te hard te wrijven. Dit is niet goed voor de wimperlijm waarmee de extensions zijn vastgezet. Op den duur kunnen je wimperextensions dan losraken. Eyeliner op de wimperrandjes verwijder je het beste met een wattenstaafje. Doe dit wel heel voorzichtig en precies.

Vraag naar schoonmaaktips bij je wimperextensions salon

In de salon waar je de wimperextensions laat zetten kunnen ze je haarfijn uitleggen hoe je ze het beste kunt schoonmaken. Veelal hebben ze de juiste producten in huis waarmee je de extensions schoonmaakt. Zo zorg je samen voor een langere levensduur van je professioneel gezette wimperextensions.

De beste wimperextentions salons

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak maken voor het laten zetten van wimperextensions.