Wimperextensions zelf verwijderen


De do’s en don’ts

Wimperextensions is een fraaie manier om langere, vollere en kleurige wimpers te creëren. Maar ze hebben niet het eeuwige leven. Na een aantal weken zijn ze aan vervanging toe en dienen de huidige verwijderd te worden. Dit doen ze graag voor je bij een wimperextensions salon. Wil je, om welke reden dan ook, zelf je wimperextensions verwijderen? Dan zijn er wel een aantal richtlijnen waar je je aan moet houden. Dit omdat bij het zetten speciale wimperlijm is gebruikt die niet makkelijk los laat. Je kunt ze er dus niet zomaar even afhalen. Hiermee loop je het risico om geïrriteerde oogleden te krijgen of vallen je eigen wimperhaartjes uit.

Stomen en olijfolie zijn de toverwoorden

Stomen helpt om je wimperextensions los te weken. Ga hiervoor als volgt te werk. Zorg ervoor dat eventuele oogmake-up is verwijderd. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en giet dit in een grote kom. Ga met je gezicht boven de kom hangen en leg een handdoek over je hoofd. Zo kan de stoom niet ontsnappen. Houd dit stoombadje minstens tien minuten vol. Zorg dat je goede verlichting bij de hand hebt en een vergrotende spiegel. Zo kun je goed zien waar de extensions beginnen en je eigen wimpers ophouden. Dep een watje in olijfolie en smeer dit voorzichtig op de wimpers. Let er wel op dat de olie niet in je ogen komt. Wrijf daarna zachtjes over de wimperextensions totdat ze eraf beginnen te vallen. Blijf dit herhalen totdat alle extensions los geraakt zijn. Was daarna je ogen en eigen wimpers. 

Maak gebruik van wimperlijmremover

Bij de meeste drogisterijen is speciale wimperlijmremover te koop. Ook hierbij geldt dat je goede verlichting en een vergrotende spiegel nodig hebt. Breng voldoende wimperlijnremover aan op een wattenstaafje. Doe je oog dicht en trek de buitenste hoek van je bovenste wimperlijn zachtjes naar beneden. Zo kun je de extensions nog beter zien. Wrijf het wattenstaafje over de wimperlijm en werk hierbij van buiten naar binnen met zachte bewegingen. Herhaal dit totdat alle extensions loslaten en was daarna je ogen en natuurlijke wimpers.
Vind je deze manieren te omslachtig of durf je het niet aan? Laat het dan over aan de ervaren professionals van een wimperextensions salon.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak maken voor het laten zetten van wimperextensions.