Zelf wimperextensions zetten


De do’s en don’ts

Wimperextensions zetten kun je, met de juiste trucs en geduld, prima zelf doen. Extensions geven je wimpers extra volume en lengte. Ze zorgen voor een stralende oogopslag en maakt het gebruik van mascara overbodig. Bedenk vooraf hoe lang je van de wimperextensions wilt genieten? Is het voor een avondje uit of een speciale gelegenheid? Kies dan voor wimpers op strips. Individuele wimperextensions kunnen, afhankelijk van het soort lijm dat wordt gebruikt, wel tot 6 weken blijven zitten.

Geduld is een schone zaak

Zelf wimperextensions zetten is een “geduld-karweitje”. Zorg er dus voor dat je er rustig de tijd voor neemt en niet wordt afgeleid door allerlei randzaken. Goede verlichting en een extra vergrotende spiegel maken vergemakkelijken het zetten van de extensions. Om te beginnen maak je de ogen en wimpers goed schoon. Vermijd het gebruik van make-up remover op oliebasis. Dit kan ervoor zorgen dat de extensionhaartjes niet goed hechten. Gebruik na het zetten van wimperextensions die voor langere tijd blijven zitten trouwens ook altijd oogmake-upreiniger op waterbasis. Dit om te voorkomen dat de lijm voortijdig loslaat.

Wimperextensions op strips zetten

Haal wimperextensions op strips uit de verpakking en check de lengte. Vaak zijn extensions op strips voorzien van een lange en korte kant dus let er op dat je de juiste kant van de strips gebruikt. Buig ze een klein beetje om zodat ze soepel worden, bijvoorbeeld om het steeltje van een make-up kwast. Breng vervolgens de lijm aan, laat even drogen en plak de strip vast met een pincet. Druk het voorzichtig aan met je vinger en klaar ben je. Voor het slapen gaan verwijder je de stripwimpers met een beetje water.

Zo zet je individuele wimperextensions

Individuele extensions of wimperclusters plaats je altijd vanaf de buitenste ooghoek. Haal de extensions uit de verpakking met behulp van een pincet en dip de aanzet in de wimperlijm. Een klein beetje is genoeg. Lijm het daarna heel voorzichtig op je natuurlijke wimperhaartje zonder het ooglid daarbij aan te raken. Werk op deze manier naar de binnenste ooghoek toe en herhaal dit bij je andere oog.

Je ziet het: wimperextensions kun je prima zelf zetten maar is een heel karwei. Wil je het liever overlaten aan een professional? Maak dan een afspraak bij een wimperextensions salon bij jou in de buurt.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook direct een afspraak maken voor het laten zetten van wimperextensions.